SpeechLine Digital Wireless - bezdrátový systém pro konference

 

 

SpeechLine Digital Wireless je ideální řešení pro prezentace, konference a jiné řečové aplikace. Tento systém je moderním řešením bezdrátového mikrofonu, je jednoduchý na ovládání a jeho nastavení je maximálně intuitivní. Umožní řečníkovi koncentrovat se pouze na přednášené téma - o bezpečnost a kvalitu přenosu signálu se stará SpeechLine Digital Wireless.

 

Dokonalý přednes

SpechLine Digital Wireless je první bezdrátový digitální systém vyvinutý speciálně pro mluvený projev. Nemusíte mít žádné technické znalosti - všechno je plně automatické.

 

 

Spolehlivost

Nejlepší mikrofon je ten, na který nemusíte myslet...

 

 

Jednoduchost použití

Digitální bezdrátový systém primárně určený pro prezentace a jiné aplikace, kde je vyžadována maximální řečová srozumitelnost.

 

 

 

TECHNOLOGIE

Bezdrátový systém SpeechLine Digital Wirelessse nabízí jak s kapesními, tak i ručními vysílači, které byly vyvinuty přímo pro prezentace. Stacionární přijímače jsou vhodné pro umístění do police nebo rackového stojanu. Mikrofonní kapsle v ručních vysílačích i náhlavních a klopových mikrofonech jsou optimalizovány pro řečové pásmo a maximální srozumitelnost. Systém je vybaven Lithium-Ion akumulátory s provozní dobou delší než 15 hodin, s možností nabíjením v originálních nabíječkách či jednoduše přes USB kabel.

Díky technologii Automatic Frequency Management systém neustále skenuje celé VF pásmo v reálném čase a připravuje záložní pro případ nenadálého zarušení zvoleného kanálu. Navíc technologie Automatic Interference Management umožňuje spolupráci více systémů SpeechLine Digital Wireless na jednom místě, odbourává nutnost plánování vhodných frekvencí a maximálně zvyšuje spolehlivost digitálních bezdrátových mikrofonů Sennheiser. Implementovaná funkce Automatic Sensitivity Management nastavuje citlivost vysílače tak, že již další práce s hodnotami "gain" ze strany zvukaře není třeba.

Systém SpeechLine Digital Wireless je možné připojit k inteligentním řídícím systémům AMX a Crestron nebo monitorovat a nastavovat přes mobilní zřízení iOS či Android.

 

BEZPEČNOST

SpeechLine Digital Wireless je vybaven pokročilým 256 bitovým AES kódováním, čímž zajišťuje bezpečný bezdrátový přenos bez nebezpečí odposlechu signálu cizí osobou. Přenosové pásmo 1,9 GHz je velmi perspektivní a navíc umožňuje provoz bez licencí a registrací.

 

POPIS

Každý set SpeechLine Digital Wireless se skládá z přijímače a vysílače - ručního vysílače s kondenzátorovou mikrofonní vložkou nebo kapesního vysílače s klopovým či náhlavním mikrofonem.

Systém využívá bezlicenčního pásma 1,9 GHz (1880 – 1930 MHz, záleží na regionu) a technologie automatického frekvenčního managementu. Navíc je vysílání kódováno systémem 256 bit AES, který zajistí bezpečnost přenášených dat.

Pro nastavování a obsluhu přijímače se používá multifunkční ovladač (jog dial) a tři tlačítka: Pairing, Escape a Power. Všechny údaje se zobrazují na grafickém displeji typu OLED. Pro maximální řečovou srozumitelnost je možné na přijímači aktivovat filtr nízkých kmitočtů, nastavit jeden ze sedmi zvukových profilů či využít sedmipásmový grafický ekvalizér.

VF citlivost přijímače se pohybuje na hodnotě – 90 dBm. RF výkon zpětného kanálu přijímače je adaptivní a dle nařízení jednotlivých zemí může dosáhnout až 250 mW. Nízkofrekvenční rozsah SpeechLine Digital Wireless se pohybuje mezi 20 – 20 000 Hz, dynamický rozsah je větší než 120 dB (A). Harmonické zkreslení (THD) na 1 kHz je 0,1%, odstup signál/šum je vyšší než 90dB (A), zpoždění signálu je 19 ms. Provozní teplota se pohybuje mezi -10°C až +55°C. Přijímač s automatickou optimalizací gain úrovně nabízí na zadním panelu symetricky zapojený XLR konektor s maximální výstupní úrovní +18 dBu nebo dvojici konektorů cinch s maximální výstupní úrovní +6 dBu. Dále zde naleznete dvojici SMA konektorů pro připojení antén a konektor RJ 45 pro připojení k datovým sítím LAN. Pro vzdálenou správu můžete využít Media Control protokol.

Pro napájení vysílačů se používají Lihium – Ion akumulátory s výdrží cca 15 hodin nebo dvě AA baterie. Akumulátory se dají nabít jak v originálním nabíječi CHG 2 nebo přes mikro USB konektor.

Ruční vysílač SKM-SLDW s frekvenčním rozsahem 50 – 20 000 Hz a adaptabilním vysílacím výkonem až 250 mW (záleží na zemi použití) je vybaven programovatelným spínačem funkce MUTE. Používá systémem automatického nastavovaní citlivosti, jeho rozměry jsou 215 x 40 mm a s mikrofonní hlavou dohromady váží přibližně 262 g. Na jeho displeji se zobrazuje jméno přenosového kanálu, stav akumulátoru a kvalita signálu. Mikrofonní hlava MME 865-1 dodávaná s ručním vysílačem je kondenzátorová se superkardioidní směrovou charakteristikou a citlivostí 1,6 mV/Pa. Maximální akustický tlak dosahuje hodnoty 152 dB SPL.

Kapesní vysílač SK-SLDW nabízí na vstupním šroubovacím konektoru jack 3,5 mm dva způsoby zapojení a tím i dvě úrovně citlivosti – mikrofonní a linkovou. Frekvenční rozsah kapesního vysílače se pohybuje mezi 50 – 20 000 Hz pro mikrofonní a 20 - 20 000 Hz pro linkový vstup. Vysílací výkon je adaptabilní až do hodnoty 250 mW, dle země použití. Maximální úroveň na mikrofonním vstupu je 2,2 Vrms a na linkovém 3,3 Vrm, vstupní linková impedance 1MΩ a vysílač je vybaven automatickým nastavováním citlivosti. Vysílač nabízí vysoký komfort použití díky kompaktním rozměrům 100 x 65 x 24 mm a hmotnosti 88 g. Zároveň je byven LC displejem s indikací jména zvoleného kanálu, stavem akumulátoru a kvalitou signálu. Vhodný mikrofon pro kapesní vysílač je kondenzátorový všesměrový mikrofon s citlivostí 5 mV/Pa a maximálním akustickým tlakem 142 dB SPL. V klopové verzi firma Sennheiser nabízí typ MKE 1 a v náhlavní variantě nově vyvinutý SL Headmic 1.

 

VLASTNOSTI

  • automatická správa frekvencí
  • řečově optimalizovaná automatika hlasové úrovně
  • bezlicenční přenosové pásmo 1,9 GHz
  • bezpečná komunikace díky 256 bitovému kódování
  • ethernetové rozhraní pro vzdálenou správu
  • pokročilý napájecí management
  • Li-Ion akumulátory
  • až 20 kanálů v pásmu

 

 

 

SpeechLine Digital Wireless s ručním vysílačem

 

Ruční vysílač s mikrofonní hlavou MME 865-1, vhodnou pro špičkový přenos lidského hlasu. Dokonalá srozumitelnost i velká citlivost mikrofonu poskytnou podporu každému přednášejícímu.

 

Podívejte se na SLDW 865

 

 

 

 

 

SpeechLine Digital Wireless s kapesním vysílačem a klopovým mikrofonem

 

 

Miniaturní mikrofon MKE 1 s průměrem 3 mm je téměř neviditelný a díky jeho všesměrové snímací charakteristice není kritická jeho orientace při uchycení na klopu, límec či halenku.

 

Podívejte se na SLDW MKE 1

 

 

 

 

 

SpeechLine Digital Wireless s kapesním vysílačem a hlavovým mikrofonem

 

Špičkový hlavový mikrofon SL Headmic umožní dokonalé snímání hlasu i při výrazném pohybu hlavy. Vyrábí se v černém, stříbrném i béžovém (pleťovém) provedení.

 

Podívejte se na SLDW Head

 

 

 

 

 

SpeechLine Digital Wireless se stolním mikrofonem

 

 

Bezdrátový stolní mikrofon se vyrábí v základním provedení TS 133 a v provedení s indikací zapnuttí (světelný kroužek) TS 153. V obou případech se jedná o karioidní mikrofon s kvalitním "husím krkem". Základna (stojánek) podporuje nabíjení pomocí USB portu i bezdrátové nabíjení QI.

 

Podívejte se na SLDW TS 133
Podívejte se na SLDW TS 153

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vícekanálový přijímač MCR

 

 

Kompaktní dvou a čtyř kanálový přijímač k umístění do optimální pozice na stěnu či strop. Připojení výstupu přes 2x DanteTM , napájení a ovládání přes LAN PoE a software Control Cockpit.

 

Podívejte se na SL MCR DW2
Podívejte se na SL MCR DW4

 

 

 

 

 

 

 

Stolní nabíječka CHG 2

 

 

Sety SpeechLine Digital Wireless (SLDW) se dodávají včetně akumulátorů a USB nabíječky. Pro komfortnější provoz je možné systém doplnit o stolní nabíječku CHG 2, která akumulátory nabíjí rychleji, udržuje jejich kapacitu a umožňuje nabíjet akumulátory bez vyjmutí z vysílačů. V nabíječce můžete najednou nabíjet 2 vysílače nebo 2 samostatné akumulátory.

 

Podívejte se na CHG 2

 

 

 

 

 

 

Pro další informace pište na profi@panter-praha.cz nebo nám zavolejte na telefonní číslo 241 040 946.

 

Kompletní informace o systému SLDW na stránkách výrobce (ENG).

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube