TeamConnect Ceiling - nejlepší systém pro telekonference i ozvučení sálů a učeben

 

Barco DingTalk MS Teams Tencent Zoom Crestron

 

Sennheiser TeamConnect Ceiling je nová generace řešení pro ozvučení konferenčních a zasedacích místností. Diskrétní, téměř neviditelný stropní mikrofon umožňuje snímání zvuku bez instalovaných stolních mikrofonů a společně s řídící jednotkou přidává benefit omezování echa a auto-mixingu při připojení k telekonferenci. Toto řešení nabízí velkou flexibilitu a variabilitu zasedací ho pořádku včetně pokrytí pohybujícího se řečníka při prezentaci.

Sennheiser TCC využívá velmi sofistikovaného technického řešení, kdy pole směrových mikrofonních kapslí (28 mikrofonů u TCC 2, 15 mikrofonů u TCC-M) sleduje zdroj zvuku pro garanci nejlepší kvality signálu a srozumitelnosti řeči při ozvučení či telekonferenci. Sofistikovaná elektronika dokáže pohybujícího se řečníka sledovat bez přerušení či zeslabení hlasu. Údaje o poloze a pohybu řečníka mohou být předávány do řídící jednotky kamerového systému (např. QSC, Lumens nebo 1 beyond) a webové kamery jsou díky tomu schopny sledovat a přibližovat právě hovořící osobu.

V rámci kompletu s ozvučením místnosti existují možností dodávky kompletního systému včetně zvukového procesoru a reproduktorů, např. Bose (Bose ES1 Ceiling Audio Solution). Mikrofonní systémy TeamConnect Ceiling se dodávají v bílé a černé barvě.

Podívejte se na TeamConnect Ceiling 2 pro větší místnosti

Podívejte se na TeamConnect Ceiling M pro menší místnosti

 

 

Možnosti montáže mikrofonního pole

Sennheiser TCC je možné zabudovat do rastru stropních podhledů a zajistit tím jeho neviditelnost z architektonického hlediska. Kde podhledy nejsou, nastupují další možnosti připevnění - přímo ke stropu nebo elegantně pomocí tenkých ocelových lanek (velice vhodné pro vysoké místnosti).

Umístění na stropní panely Zavěšení na lanka pod strop Umístění do rastru stropu

 

 

Vlastnosti systému TeamConnect CeilingTeamConnect Ceiling - mikrofonní systém

  • špičková akustická kvalita
  • možnost rozšířit pomocí dalších mikrofonů
  • vysoká směrovost stropního mikrofonu s automatickým zaměření mluvčího zajišťuje excelentní zvukovou kvalitu a řečovou srozumitelnost
  • informace o stavu pomocí LED
  • nadčasový a elegantní design
  • 3 varianty instalace na strop
  • snadná údržba
  • diskrétní kabeláž
  • kompatibilní s externími DSP procesory
  • přehledný obslužný software Control Cockpit
  • TCC 2 - 28 mikrofonních kapslí, pro místnosti do 80 m2, poloměr snímání 5 m
  • TCC M - 15 mikrofonních kapslí, pro místnosti do 40 m2, poloměr snímání 3,5 m

 

 

 

 

Plánování umístění mikrofonu v místnostiRoom Planner

Webová aplikace Sennheiser Room Planner Vám pomůže zařídit jednací či jinou místnost zvukovou technikou Sennheiser. Můžete si jednoduše nakreslit místnost včetně umístění nábytku a vybrat si to nejlepší řešení pro ozvučení. Aplikace Vám pomůže najít odpovědi na tyto otázky:

1. Jaké řešení Sennheiser je to pravé pro moji kancelář?

2. Co všechno potřebuji aby každý účastník byl dobře slyšet?

3. Kam bych měl umístit TCC?

Zkuste si odpovědět s aplikaci Sennheiser Room Planner:

https://roomplanner.sennheiser.com

 

 

 

 

 

Zdůraznění hlasu, potlačení šumu

Funkce TruVoicelift zdůrazňuje mluvené slovo, které je díky tomu hlasitější a srozumitelnější. Kromě toho můžete nastavit přednostní zónu pro přidělení priority mluvčímu a vyloučené zóny (až 5) pro zamezení rušení přenosu např. hlukem projektoru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vše pod kontrolou

Pomocí software Sennheiser Control Cockpit můžete na dálku nastavit všechny parametry mikrofonu. Můžete také kontrolovat a ovládat všechna zařízení v budově (mikrofony TeamConnect Ceiling, bezdrátové mikrofonní systémy SpeachLine Digital Wireless, evolution wireless 300 G4, evolution wireless DX nebo Digital 6000).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dokonalá integrace

Mikrofon TCC připojíte k audio rozvodu pomocí analogového (Phoenix) nebo digitálního (RJ-45 - DANTE™) konektoru. Pro řízení a dohled slouží další konektor RJ-45 (LAN) včetně napájení po síti (PoE).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Funkce TruVoicelift

Tato funkce úměrně zesiluje mluvené slovo v celé místnosti a na rozdíl od jiných řešení je řečník opravdu dokonale slyšet v celém prostoru. V případě vhodného umístění mikrofonu nebo použití dvou či více mikrofonů můžete dokonale ozvučit i velké sály. Každý účastník tak může na vyzvání přednést svoje dotazy a připomínky bez nutnosti předávání ručního mikrofonu mezi účastníky. Díky funkci TruVoicelift a ozvučení místnosti všichni, řečníci i diváci, slyší všechny otázky i odpovědi s perfektní srozumitelností.

Slovo odborníka - Jens Werner o technologii TruVoicelift



 

 

Vyloučené zóny

S funkcí Exclusive Zones máte plnou kontrolu nad celým prostorem. TeamConnect Ceiling Vám umožňuje nastavit až 5 zón, ve kterých se nachází potenciální zdroj rušivých zvuků (větráček projektoru apod.). Tyto zóny jsou následně mikrofonem ignorovány. Prostor těchto zón se nastavuje v horizontálním i vertikálním směru pomocí 3D zobrazení v programu Control Cockpit.

 

 

 

 

 


 

 

 

Přednostní zóna

Nastavením Priority Zone má řečník v tomto prostoru přednost před hlasem ostatních osob v místnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příklady použití stropních mikrofonů TCC

 


 

 

 

Seznámení s mikrofonem TeamConnect Ceiling 2

 


 

 

Vysvětlení funkce TruVoicelift

 

 

TCC 2 s automatickým kamerovým systémem 1 beyond

 



 

TeamConnect Ceiling - zavěšení pod strop

 

 

Pro další informace pište na profi@panter-praha.cz nebo nám zavolejte na telefonní číslo 241 040 946.

 

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube