Jakub Vágner

Jakub Vágner

Jakub Vágner je světově proslulý český rybář a autor videí o rybaření velkých sladkovodních ryb. Jeho osobním rekordem je Arapaima Gigas s váhou 154 kilogramů a délkou 307 cm. Při natáčení pořadů v různých exotických zemích používá mikrofonní a sluchátkovou výbavu Sennheiser. Ta ho oslovila nejen kvalitou výsledného zvuku, ale i snadnou a rychlou instalací a jednoduchým ovládáním. Mimořádně důležitá je i odolnost mikrofonní výbavy Sennheiser podmínkám, které jsou při natáčení v bezprostřední blízkosti vodních toků v džungli a jinde opravdu v pravém smyslu slova EXTRÉMNÍ. Tým Jakuba Vágnera používá při natáčení přírodních snímků z lovu exotických sladkovodních ryb mikrofony Sennheiser ME 66, ew112-P a MKE 40.

Krátce o používaných mikrofonech Sennheiser:

ME 66 je kondenzátorový super-kardioidní mikrofonní modul typu "polopuška" pro systém K6. V kombinaci s výstupním modulem K6 tvoří mikrofon pro snímání zvuku z větší vzdálenosti, což přináší výhody při reportážích v akusticky složitém prostředí, jako jsou například přírodní snímky v exotických zemích. Díky vysoké směrovosti snímá přesně zvolené zvuky i ve velmi hlučném rušivém prostředí, navíc s výrazně nízkým vlastním šumem. Mimořádný rozsah snímaného frekvenčního pásma nadchne i zvukaře s výrazně náročnými požadavky. Barva mikrofonu je matná černá, povrch je odolný proti poškrábání.

Systém ew 112-P G3 je dokonalým mikrofonním nástrojem pro každý reportážní tým hledající mobilitu a perfektní zvuk. V prostředí reportáže z lovu, kde nikdo neví, jak ryba zareaguje, je výhodou, že je navíc jednoduše použitelný, flexibilní a profesionální. Klopový mikrofon ME 2 je v běžném provozu téměř neviditelný. Extrémně malý kapesní vysílač SK 100 G3 i adaptivně diverzitní kamerový přijímač EK 100 G3 jsou vybaveny jednadvaceti skupinami frekvencí s dvanácti přímo přístupnými předvolbami pro okamžité použití.

MKE 40 je špičkový klopový kondenzátorový mikrofon s kardioidní charakteristikou a vynikající odolností proti zpětné vazbě. Ve výbavě jsou i větrné ochrany a magnetický držák.

Jakub Vágner

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube