evolution wireless Digital - nový standard profesionálů, systém který se vyvíjí s Vámi

 

Cena TEC 2022

 

Zvedněte laťku

Tam, kde byla dříve omezení, jsou nyní nové možnosti. evolution wireless Digital boří staré hranice a poskytuje nejen více dynamiky než jakýkoliv jiný bezdrátový systém na trhu, ale také spolehlivý signál bez šumu, rušení a statických výbojů. A kromě toho až 90 kanálů v jednom pásmu s prakticky neexistujícím zpožděním a konfiguraci během několika vteřin.

Stejné odstupy nosných frekvencí

evolution wireless Digital ladí frekvence ve virtuální mřížce s pevným odstupem kanálů (equidistant grid), což bylo doposud výsadou nejvyšší řady mikroportů Digital 6000/9000. Tato vlastnost umožňuje, aby nosné frekvence byly naladěny rovnoměrně vedle sebe, přičemž na rozdíl od ostatních bezdrátových systémů nehrozí jejich vzájemné rušení. Frekvence jsou tak blíže u sebe a Vy můžete použít více kanálů i v zarušených prostředích, kde máte omezený prostor k ladění kanálů. Zároveň tato vlastnost omezuje počet možných výpadků. Další výhodou je možnost použití více vysílačů ve stísněném prostoru bez vzájemného rušení.

Konzole ve Vaší kapse

Díky technologii Bluetooth Low Energy máte v ruce kompletní ovládání celého systému pomocí aplikace ew-D Smart Assist. Využijte výhody automatického nastavení a okamžitého přístupu ke všem funkcím přímo z Vašeho zařízení s Android nebo iOS. Šetřte čas, šetřte energii a soustřeďte se pouze na vystoupení. Bluetooth se používá pouze při změnách nastavených parametrů, přenos signálu mezi vysílačem a přijímačem je samozřejmě zajištěn standardní cestou v pásmu UHF. Pokud nejste fanoušci ovládání mobilními přístroji, máte možnost stejného nastavení parametrů přímo z čelního panelu přijímače.

Aplikaci Smart Assist si pro iOS i Android můžete stáhnout na webu výrobce.

Aplikace ew_D Smart Assist

 

Vysílací výkon

evolution wireless Digital používá moderní digitální způsob modulace signálu, který nevyžaduje tak velký vysílací výkon jako analogové systémy. Proto je výkon nastaven na 10 mW, což odpovídá výkonu 30 mW u analogových systémů a umožňuje kvalitní přenos signálu na vzdálenost cca 100 metrů.

Frekvenční rozsahy

evolution wireless Digital pracuje v pásmu UHF, ideálním pro profesionální systémy, stejně jako evolution wireless G4. Díky odlišné modulaci ale oba systémy nejsou vzájemně kompatibilní, nicméně mohou spolupracovat např. v jednom racku se stejnými anténami. Kvůli zamezení omylu při konfiguraci obou systémů má řada ew D tabulku frekvencí posunutou vůči ew G4. V přehledové tabulce vidíte všechny frekvenční rozsahy ew D a odpovídající rozsahy ew G4. Rozsah V 3-4 je určen pouze pro asijský trh, rozsah U1-5 je omezeně použitelný i v EU.

 

 

příjímač ew-D

Přehled vlastností

  • digitální přenos v pásmu UHF
  • kodek Sennheiser SePAC
  • možnost řízení všech parametrů z mobilního zařízení aplikací ew-D Smart Assist nebo ručně na přijímači
  • dálkové nastavování citlivosti (gainu) vysílače
  • kovové provedení přijímačů i vysílačů
  • jednoduché nastavení vícekanálových systémů
  • provoz na akumulátory 12 hodin (na AA baterie 8 hodin)
  • dosah cca 100 metrů.
  • šířka pásma 56 MHz
  • vysílací výkon 10 mW
  • 2240 volitelných frekvencí
  • až 90 kanálů v jednom pásmu
  • ruční ladění po 25 kHz
  • dynamický rozsah 134 dB
  • zpoždění pouze 1,9 ms
  • mikrofonní hlavy kompatibilní s ew G4
  • klopové a hlavové mikrofony kompatibilní s ew G4

 

 

ew-D SKM-S

 

Sety s ručním vysílačem

V nabídce je základní set, vhodný pro mluvené slovo a občasný zpěv, s dynamickou kardioidní mikrofonní hlavou - ew-D 835-S. Druhou možností je set ew-D SKM, který se dodává bez mikrofonní hlavy. K němu můžete použít stávající hlavu z Vašeho staršího systému ew G3 / ew G4, případně se rozhodnout pro jednu ze 14 kompatibilních dynamických nebo kondenzátorových typů Sennheiser a Neumann.

PODÍVEJTE SE NA ew-D 835-S
PODÍVEJTE SE NA ew-D SKM

ew-D Ci1

 

 

Nástrojové sety

Pro kytaru, baskytaru nebo jakýkoliv nástroj, se kterým hudebník nechce stát stále na místě, je dokonalou volbou ew-D Ci1. S kabelem jack 6,3 a miniaturním vysílačem, který se vejde do kapsy nebo na popruh kytary.

PODÍVEJTE SE NA ew-D Ci1

 

 

 

ew-D ME3


 

Sety s klopovým a hlavovým mikrofonem

Tyto verze můžete použít pro veškeré mluvené slovo - konference, prezentace, aerobik nebo školení. Set ew-D ME2 obsahuje klopový mikrofon s všesměrovou charakteristikou, je proto ideální v případě, že se mluvčí nenachází před ozvučovacími reproduktory, kde existuje riziko vzniku zpětné vazby. V tom případě je vhodnější zvolit set ew-D ME4 s kardioidní charakteristikou klopového mikrofonu. Pro vystoupení spojená s výrazným pohybem mluvčího (aerobik, hudební vystoupení) je nejlepší volbou set ew-D ME3 s hlavovým mikrofonem, který potlačuje zvuky mimo osu záběru a umožní tak vystupovat i v hlučných prostředích. Pokud máte vyšší požadavky na typ mikrofonu, zvolte set ew-D SK a doplňte jej o jakýkoliv klopový nebo hlavový mikrofon (např. MKE 2, MKE 40, HSP nebo SL Headmic).

 
 

 

 
 
 
 
ew_D ME2/835

Kombinovaný set

Při požadavku na střídání typu mikrofonu (občas prezentujete s klopovým mikrofonem a jindy konferujete s ručním) Vám dokonale vyhoví set ew-D DUO (ME2/835 COMBO). Najdete v něm univerzální klopový mikrofon ME 2 s kapesním vysílačem i ruční vysílač s univerzální mikrofonní hlavou MMD 835-1. Nemusíte mít dva celé sety a máte bezdrátový mikrofon pro všechny příležitosti. Set obsahuje jeden přijímač, používáte tedy buď ruční nebo klopový mikrofon, nikoliv oba najednou.

PODÍVEJTE SE NA ew-D DUO


 

Příslušenství


Základní řadu evolution wireless Digital si můžete vylepšit pomocí široké škály příslušenství - akumulátory a nabíječky, antény a anténní rozbočovače, barevné rozlišovače vysílačů a přijímačů. Vše pro zjednodušení obsluhy a lepší výsledky Vašeho představení.
 
 
L 70 UB a BA 70

Napájení


Kapesní i ruční vysílače ew-D můžete napájet pomocí klasických alkalických AA baterií (součást balení) nebo moderními Li-Ion akumulátory, které jsou šetrnější k životnímu prostředí a kromě toho mají i delší provozní dobu (až 12 hodin). V nabídce je cenově výhodný komplet nabíječky s dvěma akumulátory L 70 USB SET i samostatně akumulátor BA 70 a nabíječka L 70 USB.
 
 
 

Nabíječka L 70 USB


Umožňuje nabíjení 1 nebo 2 akumulátorů BA 70, napájí se síťovým zdrojem NT 5-20 UCW nebo pomocí USB kabelu. Nabíječka se dodává samostatně nebo v setu s dvěma akumulátory (CHG-ewD).
 
 
 

Akumulátor BA 70


Akumulátor typu Li-Ion s kapacitou 1720 mA a výdrží až 12 hodin. Používá se pro ruční vysílače SKM i pro kapesní vysílače SK.
 
 
 
 
ADP UHF

Anténní systémy


Přijímač se dodává se základními prutovými anténami, pro základní zlepšení dosahu použijte delší půlvlnné antény A ew-D, které jsou výhodou při "utopení" přijímače pod stolem nebo v malém racku. Pro větší bezdrátové systémy a postory si můžete zvolit směrové antény ADP UHF (obdoba A 2003 s vylepšenými vlastnostmi) nebo všesměrové A 1031-U a anténní rozbočovač ASA ewD pro distribuci signálu do více přijímačů.
 
 
 
 
 

Anténa ADP UHF


Směrová pasivní anténa se standardním konektorem BNC a upevněním pomocí závitu 3/8" na jakýkoliv mikrofonní stojan nebo nástěnný držák. Od analogové A 2003-UHF se liší boční perforací anténního prvku a svislou orientací BNC konektoru, zlepšující vedení anténního kabelu.
 
 
 
 
 
 

Anténa A ew-D

A ew-D


Prutová půlvlnná anténa je vhodná pro zlepšení dosahu bez použití externích antén.

 
 
 
 
 
 
AB-ewD

 

Anténní zesilovač


Zesilovač AB ew-D slouží ke kompenzaci ztrát signálu v přívodním anténním kabelu. Stejně jako u ostatních bezdrátových systémů, zapojuje se pouze v případě, že anténní kabely přesahují délku 15 metrů a vzniklý útlum by měl vliv na úroveň signálu. Vyrábí se v několika frekvenčních rozsazích jako bezdrátové mikrofony ew-D. Zisk zesilovače je 10 dB.
 
 
 
 
 
 
ASA ewD

 

 

Anténní rozbočovač


Anténní rozbočovač ASA ew-D slouží k rozbočení diverzitního anténního signálu pro 2 až 4 přijímače. V případě většího počtu přijímačů se rozbočovače kombinují z více jednotek. Podobně jako u analogových systémů Sennheiser je rozbočovač ASA ewD schopen napájet připojené přijímače po anténním kabelu a zároveň napájet i anténní zesilovače u antén.
 
 
 
 
 
 
KEN ewD

Barevné rozlišovače


Každý zvukař ocení přehlednost většího bezdrátového systému, zvláště při hektických živých vystoupeních. Právě pro tyto případy si můžete Váš systém evolution wireless Digital doplnit o barevné magnetické rozlišovače na přijímače a kapesní i ruční vysílače. Už nemusíte polepovat jednotlivé kanály nevzhlednou barevnou páskou a můžete mít opravdu profesionální označení na úrovni.

PODÍVEJTE SE NA KEN ew-D

 

 

 


 

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube