Příklady padělků

evolution wireless 135 G3

(srpen 2011)

Toto je první případ padělku nové řady mikroportů evolution wireless G3, tento kus byl zakoupen na Slovensku. Na fotografii vidíte vždy padělek (nahoře) a originál (dole).

 

Přední panel je téměř shodný, v levé části displeje padělku je dioda signalizující proces synchronizace přijímače s vysílačem (šedá tečka). Tato dioda na originálu není.

 

 

 

 

 

Na zadním panelu padělku vidíte špatné slícování napájecího konektoru a nesmyslnou nálepku s logem "e". Datové konektory jsou otočeny o 180° a nejsou vůbec připojeny k desce elektroniky, konektor jack 6,3 je na rozdíl od originálu pozlacený.

 

 

 

 

 

Anténní konektory padělku mají delší závit.

 

 

 

 

 

 

Na padělku ručního vysílače ("handky") je opět podivná nálepka s logem "e", kroužek kolem loga G3 je tlustší.

 

 

 

 

 

 

 

Font písma na typovém štítku je jiný, chybí mezery mezi slovy ve 2. řádku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na padělku chybí červená dioda (na originálu vpravo), zapínací tlačítko je z průsvitného plastu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pod mikrofonní hlavou jsou křížové šroubky, originál má Torx (hvězdičky).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na popisu mikrofonní hlavy je větší "e" v logu evolution.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tištěný spoj kontaktů padělku má výrazně větší dírky, dělící čáry jsou širší (některé verze originálních hlav mají mezery také širší, dírky ale mají vždy menší průměr).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ještě pár detailů - antény nemají třípolohovou aretaci jako originály, v nejvyšší poloze nemají pravý úhel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deska elektroniky má jiné součástky. Laditelné prvky (oranžové tečky) se u solidních výrobců již mnoho let nepoužívají - mají sklon k rozlaďování. Všechny integrované obvody padělku mají vybroušené označení typu a výrobce - proč asi?.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ovládací menu přijímače je shodné s originálem, při přepínání funkcí je displej "línější", je vidět pomalé překreslování bodů. Verzi firmware 1.0.0 měly originální přijímače v roce 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zde vidíte synchronizaci v praxi. Na padělku bliká červená dioda, po 10 vteřinách se synchronizace vypne. Na originálu žádná dioda není a synchronizace se vypíná až po 20 vteřinách. Spuštění synchronizační funkce tlačítkem Sync je u padělku možné kdykoliv, u originálu pouze když je displej v základním režimu.

 

 

 

 

 

 

Jedná se o zdařilý padělek - bez porovnání s originálem je velice obtížné ho odhalit. Uživatel takového setu bude nadávat, že přístroj šumí, rozlaďuje se a má nekvalitní zvuk. Bohužel nemusí nikdy zjistit, že si nekoupil Sennheiser, ale předražený "krám" z Číny. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany je nakupovat zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu. A je víceméně jedno, jestli takový "šmejd" koupíte na Aukru, eBay nebo portále jiného internetového prodejce.

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube