Příklady padělků

Mikroport řady 3000/5000

(květen 2011)

Zachycený padělek bezdrátových mikrofonů řady 3000/5000, konkrétně se má jednat o mikrofon SKM 5200 a dvoukanálový přijímač EM 3032. Fotografie nám poskytl náš dlouholetý obchodní partner.

 

V první řadě upozorňujeme, že vysílače a přijímače řady 3000 a 5000 se nikdy neprodávají jako kompletní balení ale pouze odděleně - v samostatné krabici vysílač/mikrofon a v jiné krabici přijímač.

 

 

 

 

 

 

 



 

Je také "zajímavé", že mikroporty jsou zabaleny v krabici napodobující řadu evolution wireless 100 G3 - ty ale nemají nikdy dvoukanálové přijímače.

Samotný přijímač je téměř shodný s originálním EM 3032, padělek má ovšem jiné knoflíky na ovládání hlasitosti sluchátek (modré vršky) a zlacené sluchátkové konektory

 

 

 

 

 

 

Mikrofon SKM 1000 ani 1200 nikdy neexistoval, antény přijímače jsou neúměrně dlouhé a signalizují, že pokud přijímač vůbec funguje, rozhodně to nebude v pásmu UHF (padělek vysílá v pásmu 200 MHz, tedy VHF, přestože na displeji vidíte číslo 742).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikrofonní hlavy padělku mají jiný tvar, displej je vyšší, na konci krytu antény je barevné logo S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zde vidíte skutečný Sennheiser SKM 5200 (tělo může být i ve stříbrné verzi).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozebraný padělek - nahoře bateriová část, uprostřed tělo vysílače, dole odšroubovaná mikrofoní hlava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zde vidíte originál. Bateriová část má zcela jiné elektrické kontakty, mikrofonní hlava nemá kruhové kontaktní plošky, ale speciální konektor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A další případ balení stejného padělku - za přijímačem vidíte krabici s označením Serie 5300 - ta samozřejmě neexistuje. Označení SKM 5000/5200 na manuálu je sice správné, ale stejně jako přístroje tak i manuály této řady jsou samostatné - nikdy proto na obálce nemůže být ruční vysílač, kapesní vysílač a ještě přijímač, protože každý z nich má vlastní návod k použití.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento padělek je netradiční, protože kombinuje obal řady ew 100 G3 a obsah řady 3000/5000. Proto je kompletní balení jednoduše identifikovatelné jako falzifikát, samotné mikroporty jsou ale při zběžném pohledu velice podobné originálu. Pokud se rozhodnete nakupovat pouze podle ceny, máte velkou šanci získat takovýto přístroj, který vypadá hezky, ale na funkci si ho příliš neužijete. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany je nakupovat zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu.

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube