Zvukový mistr Jonathan Freed, držitel ocenění Emmy Award, používá kombinaci mikrofonů Neumann KM 184 DSennheiser MKH 8060 pro snímání prostředí na fotbalovém stadionu.
 Freed, který dodává zvukový záznam velké TV společnosti v New Yorku, chtěl podle jeho vlastního vyjádření  získat takový zvuk, aby měl divák pocit, že sedí přímo na tribuně. Pro zachycení prostředí použil čtyři MKH 8060 nastavené do písmene "X", upevněné na třímetrové tyči. Tento systém umístil na zem mezi tribunu a herní plochu. Pár mikrofonů KM 184 D snímal zvuk z "vyšších pater" - blízko komentátorského stanoviště. Touto kombinací získal zvuk s přesným určení prostoru, zároveň ale mnohem intimnější než při běžném způsobu, kdy se používají mikrofony na obou stranách stadionu.
"Již mnoho let se zabývám tímto problémem", říká Freed, který mimochodem pracuje v této profesi téměř 40 let. "Dříve jsem například nemohl ovládat nastavení mikrofonů na dálku, při živém přenosu totiž sedím více než 30 metrů daleko. Nyní, kromě jiného, mi MKH 8060 a KM 184 D poskytují dokonalý zvuk bez jakéhokoliv bzučení a šumu, navíc s obrovským dynamickým rozsahem."
Celou zprávu si můžete přečíst na webu Sennheiser.
 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube