Profesionální standard: Sennheiser HD 25

Sluchátka vyvíjená pro profesionály v TV a rozhlasové vysílání z roku 1980 můžete najít na nespočetném množství krků a hlav audiofilů a známých DJ. Jordan Rothlein se pokouší zjistit proč.

(Části textu a několik zajímavostí z testu jsme pro Vás volně přeložili a v závěru článku naleznete odkaz na originální zdroj v angličtině.)

DJ komunita a její akustické potřeby jsou většinou zcela odlišné od běžného či audiofilního uživatele, pro někoho proto může být udivující, že model sluchátek Sennheiser HD 25 získal oblibu současně u více těchto komunit. Nejen u profesionálních reportérů, zvukařů či kameramanů TV vysílání nebo komentátorů rozhlasového vysílání, nejen u zmíněných diskjockeyů, ale i u milovníků mimořádně kvalitního zvuku, jak v domácích, tak i venkovních podmínkách.

Sluchátka sice nebyla původně zamýšlena pro toto univerzální použití, ale přesto se již 25 let těší velkému zájmu uživatelů. Stala se standardem, tedy kvalitativním stupněm obecně srozumitelným při určování zvukové kvality reprodukce. Jedním z velkých kladů těchto sluchátek je vysoká mechanická odolnost v provozu diskoték a zvukových pracovišť, nevyžadují od svých uživatelů žádnou pozornost a přehnané ohledy. Sluchátka HD 25 II se také velmi dobře nosí i během různých aktivit a jsou pohodlná po delší dobu. To je umožněno přiměřenou velikostí a hmotností, sluchátek nejsou velká ani těžká. Jsou schopna vytvořit velký akustický tlak a současně tlumí vnímání okolního hluku. K oblibě jistě přispívá i možnost zvolit odlišné druhy kabelů. Základem, na jehož obhajobu jistě všichni čekají, je však výborně vyladěný zvuk, neboť sluchátka HD25 si zachovávají vyváženost zaznamenaného originálu a nemají tendenci přibarvovat nebo zesilovat jednotlivé části frekvenčního spektra reprodukce. Jsou tedy zaměřena na pracovníky se zvukem, kteří přesný zvuk potřebují z principu, tím současně HD 25 pochopitelně oslovili hifistickou část posluchačů neboť ti se sluchátkům „bum/cink“ vyhýbají. Pan Jordan Rothlein své názory na úspěšnost sluchátek Sennheiser HD 25 pojal mnohem obšírněji a zejména s výrazně expresivnějším vyjadřováním. Můžete to posoudit sami na následující adrese.

Celý text v angličtině najdete na tomto odkazu.

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube