Příklady padělků

evolution wireless 112 G2

(říjen 2014)

Mikroporty verze evolution wireless G2 sice již 5 let nevyrábějí, ale jejich napodobeniny se stále prodávají. Tento padělek je zatím první set s kapesním vysílačem, který jsme díky našemu zákazníkovi mohli prozkoumat.

 

 

EM 100 G2

Přední panel přijímače je prakticky totožný s originálem.

 

 

 

 

 

EM 100 G2

Na zadním panelu jsou klasické "nedostatky" všech falzifikátů G2 - otočený konektor DATA se dvěma výřezy místo jednoho a dlouhé anténní konektory s křivými podložkami. Kromě toho je napájecí konektor menší, takže není možno použít originální napájecí zdroj. Na nálepce jsou dvě chyby - "Em 100" místo "EM 100" a "assembied" místo "assembled". XLR konektor není originální Neutrik ale levný konektor bez označení.

 

 

SK 100 G2

Anténa vysílače je tužší, bez "zubaté" základny. Tělo vysílače je celé z plastu (originál má plastová pouze dvířka), Chybí bílé zobrazení polarity baterií, baterie se velmi těžko vkládají, při jejich vyjímání se uvolňuje jeden z kontaktů. Celý blok baterií je samostatně vložen v těle vysílače, u originálu je blok součástí kovového těla. Chybí kontakt pro detekci akumulátoru, naopak je vložen kovový pásek mezi baterie. Na vnitřní straně dvířek chybí číselný kód a datum výroby.

 

 

 

 

 

 

 

 

SK 100 G2

Nápis Sennheiser na dvířkách je tlustší, dvířka se těžko zavírají. Na displeji se nezobrazuje úroveň signálu z mikrofonu. Ovládací menu je stejné, ale po uložení nastavené hodnoty se displej vrací do úvodního zobrazení (originál zůstává na poslední hodnotě). Horní část zobrazených číslic frekvence je schovaná za hranou okénka a frekvence je hůře čitelná. Vysílač se vypne již po krátkém stisknutí tlačítka, u originálu je nutno tlačítko podržet cca 2 vteřiny.

 

 

 



 

SK 100 G2

Šroubky na zadním panelu jsou křížové, originál má Torx ("hvězdičky"). Upevňovací pérko je tenké a špatně drží.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ME 2

Mikrofon v setu je zcela jiný - válcové tělo je větší, má molitanovou větrnou ochranu a velkou upevňovací klipsnu. Konektor je také zcela jiný, u originálu je celý černý nebo celý stříbrný. O kvalitách mikrofonu je lépe nehovořit :-(

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedná se o vizuálně zdařilý padělek starší série G2 (až na mikrofon) a bez porovnání s originálem je velice obtížné ho odhalit. Uživatel takového setu bude nadávat, že přístroj šumí, rozlaďuje se, má nekvalitní zvuk a nekvalitní mechanické zpracování. Bohužel nemusí nikdy zjistit, že si nekoupil Sennheiser, ale předražený "krám" z Číny. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany je nakupovat nové zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu. Pokud se jedná o nákup použitého zboží, můžete nás kontaktovat a předem se poradit.

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube