Příklady padělků

Sluchátka k MP3

(srpen 2015)

Tato sluchátka nejsou klasickým padělkem, neboli napodobeninou originálního výrobku. Jsou to obyčejná "noname" sluchátka, na které vyrobce natiskl logo Sennheiser. Z toho důvodu není možné porovnávat je s originálem - zaměříme se spíše na popis výrobku a jeho odlišnost od skutečných sluchátek Sennheiser.

 

Padělek sluchátek

 

Balení sluchátek zepředu. Sluchátka Sennheiser se nikdy neprodávají v plastovém sáčku a nikdy nemají pravopisné chyby v popisu (ACCERT). Nálepka s čínskými znaky na bezejmenném sáčku opravdu nesvědčí o pravosti výrobku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Padělek sluchátek

 

Balení sluchátek zezadu, opět s pravopisnou chybou. Chybí návod k použití a výrobní číslo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Padělek sluchátek

 

Sluchátka po vybalení - použitý lesklý plast vypadá na první pohled velice lacině, jsou patrné nepřesnosti po lisování dílů. Kabel je sice v moderním "placatém" provedení, ale jeho zaústění do sluchátek bez zesílené části signalizuje krátkou mechanickou životnost - kabel se brzy zlomí těsně u sluchátka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Padělek sluchátek

 

Logo Sennheiser je to jediné, co se neznámému výrobci povedlo ve slušné kvalitě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Padělek sluchátek

 

Na detailu je vidět neostrost loga a nekvalitní titěrný konektor. který se brzy zlomí.

 

 

 

 

 

 

 

Záměrně nehodnotíme kvalitu zvuku, protože ta je opravdu mizerná. Doufáme, že se nenecháte napálit nějakým trhovcem nebo "výhodnou" nabídkou na e-bay nebo jiném e-shopu. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany je nakupovat zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu.

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube