evolution wireless DX - nejnovější technologie pro opravdu velké akce

 

 

 

Neskutečně jednoduché prostředí

Nyní se soustřeďte pouze na zvuk a ne na problematiku bezdrátového spojení. evolution wireless DX zjednodušuje profesionální pracoviště díky špičkové technologii a desítkám let věnovaných vývoji digitálního UHF systému s jednoduchým ovládáním. ew-DX je plně kompatibilní se systémem ew-D, který byl uveden na trh na podzim 2021 a využívá stejnou technologii, rozšířenou o nové možnosti.

Stejné odstupy nosných frekvencí

Bezdrátový systém evolution wireless Digital, tedy řada ew-D i ew-DX, ladí frekvence ve virtuální mřížce s pevným odstupem kanálů (equidistant grid), což bylo doposud výsadou nejvyšší řady mikroportů Digital 6000/9000. Tato vlastnost umožňuje, aby nosné frekvence byly naladěny rovnoměrně vedle sebe, přičemž na rozdíl od ostatních bezdrátových systémů nehrozí jejich vzájemné rušení. Frekvence jsou tak blíže u sebe a Vy můžete použít více kanálů i v zarušených prostředích, kde máte omezený prostor k ladění kanálů. Zároveň tato vlastnost omezuje počet možných výpadků. Další výhodou je možnost použití více vysílačů ve stísněném prostoru bez vzájemného rušení, tuto vlastnost výrazně rozšiřuje režim LD.

Konzole ve Vaší kapse

Díky technologii Bluetooth Low Energy máte v ruce kompletní ovládání celého systému pomocí aplikace Sennheiser Smart Assist. Využijte výhody automatického nastavení a okamžitého přístupu ke všem funkcím přímo z Vašeho zařízení s Android nebo iOS. Šetřte čas, šetřte energii a soustřeďte se pouze na vystoupení. Bluetooth se používá pouze při změnách nastavených parametrů, přenos signálu mezi vysílačem a přijímačem je samozřejmě zajištěn standardní cestou v pásmu UHF. Pokud nejste fanoušci ovládání mobilními přístroji, máte možnost stejného nastavení parametrů přímo z čelního panelu přijímače. Samozřejmostí je u ew-DX také možnost připojení do místní sítě LAN s monitoringem i řízením parametrů pomocí profesionálního programu Wireless Systems Manager nebo aplikace pro řízení rozsáhlých AV systémů - Control Cockpit.

Jednoduchou aplikaci Smart Assist si pro iOS i Android můžete stáhnout na webu výrobce.

Aplikace ew_D Smart Assist

 

 

Přehled vlastností

  • digitální přenos v pásmu UHF
  • kodek Sennheiser SePAC, režim LR a LD
  • kódování přenosu pomocí AES 256
  • možnost řízení všech parametrů z mobilního zařízení aplikací Smart Assist nebo ručně na přijímači
  • dálkové nastavování citlivosti (gainu) vysílače
  • monitoring a správa systému pomocí Wireless Systems Manager a Control Cockpit
  • kovové provedení přijímačů i vysílačů
  • kapesní vysílače s konektorem jack 3,5 ew nebo Lemo 3-P
  • přehledné displeje vysílačů (technologie e-ink)
  • jednoduché nastavení vícekanálových systémů
  • provoz na akumulátory 12 hodin (na AA baterie 8 hodin)
  • dosah cca 100 metrů.
  • šířka pásma 88 MHz
  • 3520 volitelných frekvencí
  • až 146 kanálů v jednom pásmu (293 v režimu LD)
  • ruční ladění po 25 kHz
  • dynamický rozsah 134 dB
  • zpoždění pouze 1,9 ms
  • dvoukanálové a čtyřkanálové přijímače
  • volitelné rozhraní Dante
  • mikrofonní hlavy kompatibilní s ew G4/D 6000
  • klopové a hlavové mikrofony kompatibilní s ew G4 nebo D 6000/ řada 5000

 

 

 

 

 

Dvoukanálový přijímač ew-DX EM2 (1U 1/2-19")

ew-DX EM2

 

Čtyřkanálový přijímač ew-DX EM4 (1U 19")

ew-DX EM4

 

 

 

 

Kompletní sety a jednotlivé komponenty

Vzhledem k cílové skupině bezdrátového systému ew-DX se předpokládá individuální konfigurace systému uživatelem s výběrem jednotlivých komponentů podle situace v divadle nebo na festivalu. Přesto výrobce nabízí 4 "hotové" dvoukanálové sety vysílačů s přijímačem, doplněné o Li-Ion akumulátory s nabíječkou.

 

ew-DX 835S

 

Sety s ručním vysílačem

Ideální pro dva moderátory je set ew-DX 835-S s dynamickou kardioidní mikrofonní hlavou MMD 835-1. Mikrofony můžete použít i na zpěv, doporučujeme v tom případě doplnit o vokální mikrofonní hlavy vyšší kategorie (845/935/945).

PODÍVEJTE SE NA ew-DX 835S

 

 

 

 

 

 

ew-DX Combo

ew-DX DUO

 

 

 

 

 

 

Kombinované sety

Pro vyšší možnost variability bezdrátového systému je vhodný set ew-DX COMBO, skládající se z ručního vysílače s mikrofonní hlavou MMD 835-1 a kapesního vysílače s klopovým mikrofonem MKE 2. Druhá varianta je set ew-DX SK/SKM, který obsahuje pouze ruční a kapesní vysílač a výběr vhodné mikrofoní hlavy a klopového či hlavového mikrofonu je pouze na Vás. Mikrofonní hlavu můžete použít stávající z Vašeho současného systému ew G3 / ew G4, případně se rozhodnout pro jednu ze 14 kompatibilních dynamických nebo kondenzátorových typů Sennheiser a Neumann. U klopových mikrofonů můžete vybírat ze špičkových typů MKE 1, MKE 2 nebo MKE 40, hlavové verze HSP 2, HSP 4, HSP Essential, SL Headmic nebo HM 200..

PODÍVEJTE SE NA ew-DX MKE2/835S

PODÍVEJTE SE NA ew-DX SK/SKM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ew-DX MKE 2


 

Muzikálový set

Obzvláště pro muzikálová divadla je vhodný set ew-DX MKE 2, ve kterém najdete dva kapesní vysílače se špičkovými miniaturními mikrofony MKE 2. Set si samozřejmě můžete doplnit o hlavový mikrofon nebo nástrojový kabel pro využití vysílače ke kytaře nebo klávesám. Mikrofony v setu je v černém provedení, béžovou "muzikálovou" variantu je nutno objednat individuálně.

PODÍVEJTE SE NA ew-DX MKE2

 
 

 

 
 
 
 
 

Příslušenství ew-DX

 

Napájení vysílačů

Pro napájení ručních i kapesních vysílačů můžete použít buď 2 alkalické baterie typu AA anebo akumulátory BA 70, které mají o 2 hodiny delší dobu provozu a jsou podstatně ekologičtější. Nabíječky jsou k dispozici ve stolním i stojanovém (rackovém) provedení.

 
L 70 N

 

 

Nabíječka L 70 N

Stolní nabíječka s možností připojení do počítačové sítě LAN umožňujícíc vzdálenou správu a indikaci parametrů nabíjených akumulátorů v programu WSM. V L 70 N můžete nabíjet 1 nebo 2 akumulátory BA 70 samostatně nebo přímo v kapesním nebo ručním vysílači, což ulehčuje práci při větším počtu vysílačů. Možnost propojení až 5 jednotek s jedním napájecím zdrojem.

 

 
 
 
 
 
L 70 UB a BA 70
 
 

Nabíječka L 70 USB


Umožňuje nabíjení 1 nebo 2 akumulátorů BA 70, napájí se síťovým zdrojem NT 5-20 UCW nebo pomocí USB kabelu. Nabíječka se dodává samostatně nebo v setu s dvěma akumulátory (CHG-ewD).
Další variantou je nabíjecí modul LM 6070 do rackové nabíjecí jednotky L 6000.
 
 
 

Akumulátor BA 70


Akumulátor typu Li-Ion s kapacitou 1720 mA a výdrží až 12 hodin. Používá se pro ruční vysílače SKM i pro kapesní vysílače SK.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nabíjecí lišta L 6000

Nabíjecí lišta L 6000 vybavená moduly LM 6070 je ideální pro větší instalace jako muzikály, divadla, konferenční sály a televizní stanice. Lištu je možné osadit až 4 moduly a současně nabíjet 8 akumulátorů. Díky připojení do počítačové sítě LAN máte na monitoru počítače přehledné informace o stavu každého akumulátorů, jeho kapacitě, teplotě a úrovni nabití. Při dlouhodobém uskladnění akumulátorů (např. divadelní prázdniny) můžete nabíječku přepnout do udržovacího režimu, při kterém se významně šetří životnost akumulátorů.L 6000 se 4 moduly LM 6070
 
 
 
 
 

Anténní systémy


Přijímač se dodává se základními prutovými anténami, pro základní zlepšení dosahu použijte delší půlvlnné antény A ew-D, které jsou výhodou při "utopení" přijímače pod stolem nebo v malém racku. Pro větší bezdrátové systémy a postory si můžete zvolit směrové antény ADP UHF (obdoba A 2003 s vylepšenými vlastnostmi) nebo všesměrové A 1031-U a anténní rozbočovač ASA ewD pro distribuci signálu do více přijímačů.
 
 
ADP UHF
 
 
 
 

Anténa ADP UHF


Směrová pasivní anténa se standardním konektorem BNC a upevněním pomocí závitu 3/8" na jakýkoliv mikrofonní stojan nebo nástěnný držák. Od analogové A 2003-UHF se liší boční perforací anténního prvku a svislou orientací BNC konektoru, zlepšující vedení anténního kabelu.
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
AB-ewD

 

Anténní zesilovač


Zesilovač AB ew-D slouží ke kompenzaci ztrát signálu v přívodním anténním kabelu. Stejně jako u ostatních bezdrátových systémů, zapojuje se pouze v případě, že anténní kabely přesahují délku 15 metrů a vzniklý útlum by měl vliv na úroveň signálu. Vyrábí se v několika frekvenčních rozsazích jako bezdrátové mikrofony ew-D. Zisk zesilovače je 10 dB.
 
 
 
 
 
 
ASA ewD

 

 

Anténní rozbočovač


Anténní rozbočovač ASA ew-D slouží k rozbočení diverzitního anténního signálu pro 2 až 4 přijímače. V případě většího počtu přijímačů se rozbočovače kombinují z více jednotek. Podobně jako u analogových systémů Sennheiser je rozbočovač ASA ewD schopen napájet některé typy připojených přijímačů po anténním kabelu a zároveň napájet i anténní zesilovače u antén.
 
 
 
 
 
 
KEN ewD

Barevné rozlišovače


Každý zvukař ocení přehlednost většího bezdrátového systému, zvláště při hektických živých vystoupeních. Právě pro tyto případy si můžete Váš systém evolution wireless Digital doplnit o barevné magnetické rozlišovače na přijímače a kapesní i ruční vysílače. Už nemusíte polepovat jednotlivé kanály nevzhlednou barevnou páskou a můžete mít opravdu profesionální označení na úrovni.

PODÍVEJTE SE NA KEN ew-D

 

 

 


 

 

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube