Příklady padělků

evolution wireless 135 G3 noname

(září 2013)

Tyto padělky se začaly prodávat v roce 2013. Prodávajícím podvodníkem je tvrzeno, že mikroporty byly odcizeny z výrobní linky před expedicí, proto jsou levné a nemají označení Sennheiser. Na fotografii vidíte vždy originál (nahoře) a padělek (dole).

 

Přední panel přijímače je téměř shodný, odlišnosti jsou pouze v písmu popisků.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadní panel se liší písmem a umístěním popisků, hlavním rozdílem je otočení datových konektorů - na padělku (dole) jsou nefukční, protože nejsou vůbec připájeny k základní desce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Typický "noname" napájecí zdroj, který u originálních mikroportů Sennheiser rozhodně nenajdete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruční vysílače "handky"od sebe zvenčí nepoznáte, jiná velikost mikrofonní hlavy je dána jiným typem (835-1/845-1).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cívka mikrofonní kapsle padělku je zalepena tavnou pistolí, letovací kontakty také.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osazení tubusu vlevo vedle závitu padělku je užší, hlavy šroubků jsou širší než osazení, imbus je větší než originální (na rozdíl od hlavy).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento padělek není běžným standardem, protože budí dojem, že se jedná o originály, které někdo ukradl z výrobní linky před finální povrchovou úpravou, tedy před označením logy a štítky výrobce. To je samozřejmě nesmysl, protože nápis Sennheiser je na čelním panelu už při započetí kompletace výrobku. "Vychytralý" kupec má tedy dojem, že získal za nízkou cenu kvalitní originál, nikoli padělek. Když pomineme fakt, že nákup kradeného zboží nesvědčí o vysokých morálních kvalitách, můžeme říci, že takový kupec se vytrestal sám - za relativně vysokou cenu získal špatně fungující šmejd. Pokud Vám tedy můžeme poradit - jediný způsob obrany (kromě zásady nekupovat kradené zboží) je nakupovat zboží u prověřených obchodníků s "kamennými" obchody, nikoliv podle nejnižší ceny na internetu. Padělek totiž můžete koupit jak na Aukru nebo eBay, tak na inzerát nebo přímo u čínského výrobce.

 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube