evolution wireless DP - kamerové přijímače zcela nové koncepce

 

 

 

Nový standard v bezdrátových mikrofonech

Digitální pokračovatel kamerových systémů ew G4 a Série 2000. Univerzální systém plný funkcí pro kameramany, filmaře, televizní stanice i další oblasti, ve kterých je základním požadavkem spolehlivost a jednoduché ovládání.

Stejné odstupy nosných frekvencí

Stejně jako u bezdrátových systémů ew D a DX, i systém ew-DP s miniaturními přijímači ladí frekvence ve virtuální mřížce s pevným odstupem kanálů (equidistant grid), což bylo doposud výsadou nejvyšší řady mikroportů Digital 6000/9000. Tato vlastnost umožňuje, aby nosné frekvence byly naladěny rovnoměrně vedle sebe, přičemž na rozdíl od ostatních bezdrátových systémů nehrozí jejich vzájemné rušení. Frekvence jsou tak blíže u sebe a Vy můžete použít více kanálů i v zarušených prostředích, kde máte omezený prostor k ladění kanálů. Zároveň tato vlastnost omezuje počet možných výpadků. Další výhodou je možnost použití více vysílačů ve stísněném prostoru bez vzájemného rušení.

Konzole ve Vaší kapse

Díky technologii Bluetooth Low Energy máte v ruce kompletní ovládání celého systému pomocí aplikace Sennheiser Smart Assist. Využijte výhody automatického nastavení a okamžitého přístupu ke všem funkcím přímo z Vašeho zařízení s Android nebo iOS. Šetřte čas, šetřte energii a soustřeďte se pouze na akci. Bluetooth se používá pouze při změnách nastavených parametrů, přenos signálu mezi vysílačem a přijímačem je samozřejmě zajištěn standardní cestou v pásmu UHF. Pokud nejste fanoušci ovládání mobilními přístroji, máte možnost stejného nastavení parametrů přímo z čelního panelu přijímače.

Jednoduchou aplikaci Smart Assist si pro iOS i Android můžete stáhnout na webu výrobce.

Aplikace ew_D Smart Assist

 

 

Přehled vlastností

  • digitální přenos v pásmu UHF
  • kodek Sennheiser SePAC
  • možnost řízení všech parametrů z mobilního zařízení aplikací Smart Assist nebo ručně na přijímači
  • dálkové nastavování citlivosti (gainu) vysílače
  • kovové provedení přijímačů i vysílačů
  • kapesní vysílače s konektorem jack 3,5 ew
  • jednoduché nastavení více systémů
  • provoz na akumulátory: vysílač 12 hodin (na AA baterie 8 hodin), přijímač 7 hodin
  • dosah cca 100 metrů.
  • šířka pásma 56 MHz
  • 2240 volitelných frekvencí
  • až 90 kanálů v jednom pásmu
  • ruční ladění po 25 kHz
  • dynamický rozsah 134 dB
  • zpoždění pouze 1,9 ms
  • mechanické i elektrické propojení více přijímačů ke kameře nebo rekordéru
  • mikrofonní hlavy kompatibilní s ew G4/D 6000
  • klopové a hlavové mikrofony kompatibilní s ew G4

 

  

Srdce systému - přijímač EK-ewDP

Přijímač je navržený s ohledem na nejlepší ergonomii - od velikosti pouzdra až po umístění každého tlačítka. EK-ewDP je první přijímač vybavený magnetickým upevněním a špičkovým displejem OLED. Všechny tyto vlastnosti zaručují jednoduché použití a maximální flexibilitu při práci na reportáži nebo přenosu. Pro napájení si můžete zvolit mezi Li-Ion akumulátory, alkalickými bateriemi AA nebo kabelem USB-C.

 

 

 

 

 

Kompletní sety a jednotlivé komponenty

Pro práci s bezdrátovými mikrofony ew-DP si můžete vybrat jeden ze 4 kompletních setů anebo si vytvořit vlastní kombinaci vhodných vysílačů a přijímačů.

 

ew-DP ME2

 

 

Set s kapesním vysílačem a všesměrovým mikrofonem

ew-DP ME 2 je nejuniverzálnější bezdrátové řešení pro reportáž. Miniaturní klopový mikrofon ME 2 zachytí hlas s výbornou kvalitou v jakékoli situaci. Pro použití v exteriéru doporučujeme doplnit o kožešinovou ochranu proti hluku větru (Rycote SPEC-L).

PODÍVEJTE SE NA ew-DP ME2

 

 

 

ew-DP ME4

Set s kapesním vysílačem a směrovým mikrofonem

Ideeálním řešením pro reportáž v hlučném prostředí je set ew-DP ME 4. Miniaturní klopový mikrofon ME 4 je schopen potlačit rušivé zvuky v okolí a divák se může soustředit pouze na výklad osoby před kamerou.. Pro použití v exteriéru doporučujeme doplnit o kožešinovou ochranu proti rušivému hluku větru (Rycote SPEC-L).

PODÍVEJTE SE NA ew-DP ME4

 

ew-DP 835

 

 

 

Set s ručním vysílačem

Pro klasickou reportáž s ručním mikrofonem je určen set ew-DP 835 s dynamickou kardioidní mikrofonní hlavou MMD 835-1. Dynamický mikrofon částečně potlačí rušivé okolní zvuky, pro použití ve speciálních prostředích můžete díky modulárnímu systému zvolit odlišný druh mikrofonní hlavy z celkem 12 možností.

PODÍVEJTE SE NA ew-DP 835

 

 

 

ew-DP ENG

 

 

Univerzální set pro ENG

Pokud pracujete ve filmu nebo potřebujete všestrannější řešení, bude pro vás vhodný set ew-DP ENG. Základem je set ew-DP ME2, doplněný o násuvný vysílač SKP (v hantýrce Plug-On neboli "kostka"), který zprostředkuje bezdrátové použití pro jakýkoli vokální nebo kamerový mikrofon. S SKP navíc získáte užitečnou funkci záznamu na micro SD kartu a při propojení s klopovým mikrofonem také funkci nezávislého záznamníku.

PODÍVEJTE SE NA ew-DP ENG

 

 

 

 

 

Příslušenství ew-DP

L 70 UB a BA 70
 
 

Nabíječka L 70 USB


Umožňuje nabíjení 1 nebo 2 akumulátorů BA 70, napájí se síťovým zdrojem NT 5-20 UCW nebo pomocí USB-C kabelu. Nabíječka se dodává samostatně nebo v setu s dvěma akumulátory (CHG-ewD).
 
 
 
 

Akumulátor BA 70


Akumulátor typu Li-Ion s kapacitou 1720 mA a výdrží až 12 hodin. Používá se pro ruční vysílač SKM, kapesní vysílač SK, násuvný vysílač SKP i přijímač EK.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ew-DP MP
 

Montážní destička ew-DP MP

Pomocí montážní sady můžete jednoduše upevnit kamerový přijímač na kameru, popruh, brašnu rekordéru nebo i na další přijímač a vytvořit tak dvou anebo vícekanálový bezdrátový systém. Díky magnetickému uchycení můžete přijímač během okamžiku oddělit a použít např. na druhé kameře.
 
 
 

 
 
 

 
 
 
KEN ewD

Barevné rozlišovače KEN ew-D


Každý zvukař ocení přehlednost většího bezdrátového systému, zvláště při hektických živých vystoupeních a televizních přenosech. Právě pro tyto případy si můžete Váš systém ew-DP doplnit o barevné magnetické rozlišovače na přijímače a kapesní i ruční vysílače. Už nemusíte polepovat jednotlivé kanály nevzhlednou barevnou páskou a můžete mít opravdu profesionální označení na úrovni.
 
 
 
PŘIHLÁŠENÍ: login:
Sennheiser Czech Republic & Slovakia Sennheiser.cz Youtube